Jeugdtheaterschool Raalte

Jeugdtheaterschool Raalte geeft lessen in de podiumkunsten aan kinderen en jongeren van verschillende leeftijden en op verschillende niveaus.

We nemen kinderen serieus en bouwen onze lessen ook zo op. De nadruk van de lessen ligt op acteren, met daarnaast aandacht voor dans en zang. De kinderen krijgen een uitgebreid lesboek, aangepast aan het lesniveau, met daarin natuurlijk het script, maar ook allerlei andere informatie over acteren in het algemeen en de opbouw van de lessen in het bijzonder. Tijdens de lessen is er ook ruimte voor extra drama-oefeningen en uitstapjes naar andere theaterdisciplines.

Lessen worden gegeven door verschillende ervaren vakdocenten die ervaring hebben in het werken met kinderen en jongeren en die verschillende disciplines binnen het werkveld beheersen, zowel als docent, als regisseur of als uitvoerend artiest.

We stellen enkele toelatingseisen. Bij de reguliere lessen is voldoende motivatie en inzet voldoende om deel te nemen. Voor de opleidingsklassen geldt dat we aan de hand van een auditie bepalen wie tot de opleiding wordt toegelaten.

Daarnaast vragen we aan alle deelnemers om thuis lessen voor te bereiden. Natuurlijk helpen we daarbij, onder andere met regelmatige nieuwsbrieven waarin we ouders informeren en een uitgebreid lesplan waarin overzichtelijk op een rijtje staat wat we wanneer verwachten.

Theaterles volgen brengt meer dan alleen een eindvoorstelling: het geeft zelfvertrouwen, leert een kind zichzelf presenteren en zorgt voor discipline. Kortom: eigenschappen die altijd van pas komen!

Over Xapp

De Jeugdtheaterschool Raalte is onderdeel van Xapp. Er zijn ook locaties van Jeugdtheaterscholen in Zwolle, Utrecht, Hardenberg, Raalte, Dalfsen en Nijverdal.

Xapp verbindt kinderen en podiumkunsten in de ruimste zin van het woord met elkaar. Xapp verzorgt lessen in de uitvoerende kunsten voor kinderen en jongeren, organiseert zomerkampen met een indrukwekkende eindproductie (xappzomerkamp.nl) maar komt ook op basisscholen met verschillende educatieve theater- en filmprojecten (basisschoolproject.nl).

Via het kindercastingbureau van Xapp komen kinderen en professionele opdrachtgevers uit de wereld van film, theater of mode tot elkaar. (kindercasting.nl)

logo-xapp-zwart-fav

Les bij de jeugdtheaterschool