Een uitgedacht jaar vol theater!

Jeugdtheaterschool Raalte bouwt haar lesjaar op aan de hand van een speciaal voor hen geschreven productie. kinderen krijgen passende aandacht en een, voor hun ontwikkeling, geschikte rol. Gedurende het jaar gaan verdieping en repetitie hand in hand.

Samen vormt in het gehele jaar het sleutelwoord. Het is belangrijk dat iedereen de veiligheid voelt om zich te uitten. Dat iedereen verantwoordelijkheid draagt naar elkaar, het proces en de voorstelling. Vanuit dat gevoel en een duidelijke lesstructuur krijgt iedere leerling de kans te groeien.

De nadruk van de lessen ligt op acteren, met daarnaast aandacht voor zang en dans. Tijdens de lessen zijn er , naast de drama en stem-oefeningen, uitstapjes naar improvisatie, toneel-vechten of het maken van een videoclip. Gedurende het jaar leren leerlingen over zangtechniek, interactie en inleving. Dit resulteert in een groter besef van hun effect in een productie. Dit besef komt tot een succeservaring in de vorm van een schitterende voorstelling.

Lessen worden gegeven door ervaren vakdocenten die verschillende disciplines binnen het werkveld beheersen, zowel als docent, als regisseur of als uitvoerend artiest.

Alle gemotiveerde kinderen welkom. Daarnaast vragen we aan de kinderen om thuis lessen voor te bereiden, teksten te leren en liedjes te oefenen.

Praktische informatie:

  • lesjaar begint met een kennismakingsles
  • 1,5 uur
  • 28 lessen
  • in het HOFtheater
  • € 369,-
  • elke groep een eigen voorstelling in het theater

Scenes voorstelling "Wortels"

Jaarcursus 28 lessen

8 t/m 12 jaar
HOFtheater Raalte
Donderdag 15:30 uur tot 17:00 uur
Kennismakingsles 16 september 2021
Start: 23 september 2021

'80's clip uit "Strafwerk"